Paul Jaboulet Aîné

Paul Jaboulet Aîné er en av de mest kjente vinprodusentene i Rhône-dalen, med en historie som spenner over nesten to århundrer. Vinhusets røtter går tilbake til 1834, da Antoine Jaboulet først begynte å dyrke vin i hjertet av Rhône.

Hermitage Paul Jaboulet Aîné Vineyards 01

Anoine Jaboulet innså tidlig potensialet i regionens unike terroir, spesielt på de bratte skråningene av Hermitage, hvor jordsmonnet og mikroklimaet skaper ideelle forhold for dyrkning av Syrah. Med tiden etablerte Antoine en familiearv som hans sønner, spesielt Paul Jaboulet, videreførte med stor suksess.

Navnet "Aîné," som betyr "eldste sønn," ble en del av husets navn for å hedre Paul Jaboulet, som spilte en nøkkelrolle i å løfte familiebedriften til nye høyder. Pauls visjon og arbeidsvilje la grunnlaget for vinhusets internasjonale rykte, spesielt gjennom ikoniske viner som Hermitage La Chapelle. Denne vinen, oppkalt etter det lille kapellet som troner på toppen av Hermitage-høyden, har blitt synonymt med topp kvalitet og lang levetid, og har vunnet utallige priser og anerkjennelser.

Gjennom seks generasjoner forble Paul Jaboulet Aîné et familiedrevet foretak, der kunnskap og erfaring ble nøye videreført fra foreldre til barn. Hvert familiemedlem bidro til å utvikle og finjustere vinproduksjonen, samtidig som de holdt fast ved de tradisjonelle metodene som har gjort deres viner så unike. De har alltid hatt en sterk tro på at stor vin begynner i vinmarkene, og derfor har bærekraftig jordbruk og nøye pleie av vinstokkene vært kjerneverdier.

I 2006 opplevde vinhuset et nytt kapittel da det ble kjøpt opp av familien Frey, en annen anerkjent vinfamilie med eiendommer i Bordeaux og Burgund. Caroline Frey, en utdannet ønolog med dyp respekt for både tradisjon og innovasjon, tok over styringen av produksjonen. Under hennes ledelse har Paul Jaboulet Aîné fortsatt å skinne, med en fornyet dedikasjon til bærekraft, terroir-uttrykk og topp kvalitet. Caroline har investert i økologisk og biodynamisk vinproduksjon, noe som har ytterligere forsterket vinmarkenes helse og vinens renhet.

Paul Jaboulet Aînés viner, fra de komplekse og lagringsdyktige Hermitage-vinene til de mer tilgjengelige Côtes du Rhône, reflekterer en dyptliggende respekt for naturen og en urokkelig søken etter perfeksjon. Deres viner er mer enn bare drikke; de er en opplevelse, en reise gjennom Rhône-dalens rike historie, kultur og landskap. Det er dette som har gjort Paul Jaboulet Aîné til et ikonisk navn i vinverdenen, en produsent hvis flasker er ettertraktede av samlere og elskere av ekslusive viner over hele kloden

Paul Jaboulet Aine Winery jpg
Paul Jaboulet Aine Condrieu
Paul Jaboulet Aine Winemaker
Organic Viticulture Jaboulet